Glavni Životinje

Kapi za oči Alergodil - upute za uporabu. Učinkoviti antihistaminik

U takvim slučajevima, glavni tretman uključuje upotrebu antihistaminskih oftalmičkih kapi, među kojima se alergodilne kapi smatraju jednim od najčešćih.

Alergodile kapi za oči: opće informacije i upute za uporabu

Alergodil je treća generacija kapi antihistamina.

Ovaj se alat ne koristi samo za liječenje alergijskog konjunktivitisa, već se koristi i za sezonske pogoršanja peludnih i biljnih alergija.

Postoji dugotrajan antihistaminski učinak takvog lijeka, dok sam tretman može potrajati nekoliko mjeseci bez da se pacijent primijeni ili da se razviju nuspojave.

Farmakološko djelovanje

Aktivni sastojak u sastavu alergodila je azelastin.

Pod istim imenom možete susresti i alergodil, a to je isti lijek, samo ga proizvodi drugi proizvođač.

Azelastin je selektivni blokator histaminskih receptora i istodobno ima stabilizirajući učinak na membranama mastocita.

Kao rezultat ove aktivnosti, usporena je proizvodnja histamina, serotonina, leukotriena i nekih drugih spojeva i tvari koje izazivaju razvoj alergija.

Način uporabe

Prema uputama za uporabu, ovaj se alat koristi samo za lokalnu uporabu. Ovisno o obliku patologije, alergodil se koristi na različite načine.

Ako govorimo o sezonskom pogoršanju, instilacije se izvode ujutro, a navečer jedna kap u svakom oku.

Ako alergiju karakteriziraju teški simptomi - broj instilacija može se povećati na četiri dnevno.

Ako pacijent ima alergijski konjunktivitis, koji se manifestira bez obzira na godišnje doba, svakim danom dovoljno je dvostruko dnevno ukapavanje jedne kapi.

Ukupno trajanje liječenja alergodilom ne može biti dulje od dva mjeseca.

Indikacije za uporabu

  • sezonska pogoršanja alergija;
  • alergijski konjuktivitis;
  • bilo koje upale očiju;
  • ozljede koje dovode do oštećenja membrane konjunktive;
  • uklanjanje iritacije;
  • prevenciju alergijskih bolesti.

U nekim slučajevima, lijek služi kao dodatak tijeku terapije za infektivne patologije koje se razvijaju na pozadini oštećenja bolesnikovih organa vida virusima (posebice herpesom i adenovirusima).

Interakcije lijekova

Alergodil nije propisan u slučajevima kada se bolesnik liječi primjenom glokokortikosteroida, jer je moguće povećati učinak potonjeg.

U nekim slučajevima, ova kombinacija je moguća, ali zahtijeva prethodnu konzultaciju sa svojim liječnikom.

Nuspojave i kontraindikacije

U slučaju preosjetljivosti na lijek i nepridržavanja doze, mogu se pojaviti sljedeće nuspojave:

  • osjećaj gorčine u ustima;
  • crvenilo očiju;
  • suhoća i iritacija membrane konjunktive;
  • zamagljen vid (kratkoročni privremeni učinak);
  • razvoj netolerancije na lijekove.

Ponekad može doći do blage iritacije i pečenja, ali ako učinak traje 1-2 minute i ne uzrokuje jaku bol, možete nastaviti liječenje.

Nema sustavnih kontraindikacija povezanih s bolestima i poremećajima tjelesnih sustava, ali nisu propisane za netoleranciju azelastina, mlađe od četiri godine i za zarazne bolesti.

Sastav i izdavanje ljekarni

Pripravak uključuje sljedeće tvari i komponente:

  • voda za pripremu oftalmičkih otopina;
  • aktivna tvar azelastin;
  • benzalkonijev klorid;
  • Valium;
  • natrijev hidroksid;
  • sorbitol.

Uvjeti skladištenja

Alat je pohranjen na sobnoj temperaturi (unutar +20 stupnjeva).

Od trenutka izdavanja, zapečaćena bočica može se čuvati do tri godine.

Nakon otvaranja spremnika, kapi se moraju konzumirati tijekom sljedeća četiri tjedna, preostali lijek se mora zbrinuti.

analoga

Više informacija s takvim informacijama možete pronaći u uputama za uporabu.

Ova oftalmološka rješenja uključuju:

  1. Opatanol.
    Može se koristiti od treće godine za liječenje svih alergija koje se pojavljuju na organima vida.
    Doza za djecu i odrasle je ista. Glavni aktivni sastojak lijeka je tvar olopatadin.
    To je inhibitor mastocita koji sprječava proizvodnju histamina.
  2. Ifiral.
    Lijek sa svojstvima stabilizacije membrana koji inhibira mehanizme stvaranja histamina.
    Može se dodijeliti djeci od četvrte godine života, ali je kontraindicirana kod trudnica.
    Ififril se ne preporučuje tijekom razdoblja hranjenja, jer stručnjaci ne mogu sa sigurnošću reći hoće li komponente lijeka pasti u majčino mlijeko.
  3. Gistimet.
    Sredstvo bazirano na supstanciji levokabastina - blokator histaminskih receptora.
    Dostupno u obliku nosa i za ukapavanje u oči.
    U drugom se slučaju preporučuje od šeste godine života.
    No, za korištenje ovog alata u liječenju djece s oprezom, jer prečesto nuspojave u obliku glavobolje i peckanje u očima.
  4. Alomid.
    Lijek se temelji na lodoksamitu. To je stabilizator membrane mastocita, a kada se ukapa, takve stanice ne proizvode histamine ili se broj histamina značajno smanjuje.
  5. Zaditen.
    Najbliži mehanizmu djelovanja je analog alergodila, koji se proizvodi ne samo u kapljicama, već iu obliku tableta i spreja.
    Aktivna komponenta kapi je tvar ketotifen, koja u interakciji s mastocitima smanjuje sintezu histamina u njima.

Prosječna cijena u Rusiji

Cijena lijeka u ljekarnama u Rusiji varira između 440-480 rubalja. U rijetkim slučajevima, alergija se prodaje za 410 rubalja po boci.

Dodatne preporuke za uporabu

U slučajevima kada se sekundarna infekcija počne razvijati tijekom liječenja alergodilom, sam lijek neće biti dovoljan i neće pomoći kao antibakterijski i posebno antivirusni agens.

Treba imati na umu da ukapavanje može dovesti do malih neugodnih nuspojava, kao što su:

Ovi simptomi nestaju za desetak minuta.

Ali ako traju dulje i uzrokuju teške neugodnosti, trebate se posavjetovati s liječnikom kako biste zamijenili lijek sa sličnim lijekom.

U vrijeme primjene alergije, preporučuje se odbiti kontaktne leće i kao alternativu koristiti naočale.

Ako je nakon ubrizgavanja potrebno kapati druge lijekove - potrebno je između njih zadržati razdoblje od oko pola sata.

Recenzije o kapljicama

„Alergija u očima je moj stalni problem, osobito ako se u proljeće nađem u prirodi.

Ali ako se uspijem riješiti alergijskog rinitisa, alergijske manifestacije na očima su me uznemirile dok nisam saznao za alergiju.

Nakon ukapavanja ne osjećam nelagodu zbog koje me je liječnik upozorio, ali moje oči gotovo odmah prestaju svrab i svrbež. "

Yaroslav Dmitriev, Ryazan.

- Iz nekog razloga, već u odrasloj dobi imao sam sezonsku alergiju.

Njegov se vrh obično javlja u svibnju, kada biljke počinju cvjetati u dvorištu.

Eksperimentalno je bilo moguće utvrditi da mi samo alergodil može pomoći u borbi protiv alergija, što sam prvi put nabavio prije tri godine i od tada je to moj vjerni pomoćnik, s kojim se ne bojim razdoblja cvjetanja. "

Natalia Apraksina, Iževsk.

Korisni videozapis

Ovaj videozapis predstavlja kratki osvrt na kapi alergodila:

Alergodil je jedan od rijetkih lijekova koji ima blagi učinak i može pomoći kao glavno, dodatno ili profilaktičko sredstvo za alergije.

Ali prije kupnje, još je bolje doznati od liječnika je li moguće koristiti takav lijek u svakom pojedinom slučaju, budući da taj lijek kod nekih pacijenata još uvijek uzrokuje nuspojave.

allergodil

Proizvođač: MEDA Pharma GmbH & Co.

instrukcija

Opće informacije

Alergodil - antialergijske kapi za oči koje se koriste za ublažavanje manifestacija alergijskih lezija oka (kontaktni konjunktivitis, sezonske alergijske bolesti oka, itd.). Lijek ima snažan i dugotrajan antialergijski učinak, dobro se podnosi, praktički ne uzrokuje nuspojave čak ni pri dugotrajnoj uporabi.

Farmakološko djelovanje

Azelastin je derivat ftalazinona, ima antialergijske i protuupalne učinke. Mehanizam djelovanja alergodilnih kapi za oči povezan je s selektivnim blokiranjem H1 receptora (histamina). Lijek stabilizira membranu mastocita i usporava stvaranje i oslobađanje biološki aktivnih tvari koje prate rane i kasne faze upale (kao što su leukotrien, serotonin, histamin, faktor aktivacije trombocita), sprječava razvoj bronhospazma, smanjuje broj eozinofila i smanjuje broj stanica molekularne adhezije.

Azelastin nema klinički značajan učinak na QT interval, uključujući i dulju primjenu visokih doza lijeka.

Uklanja takve manifestacije kao što su oticanje i hiperemija sluznice očiju, svrbež kapaka, suzenje, neudobnost i osjećaj stranog tijela u očima. Lijek ima snažan i dugotrajan antialergijski učinak.

kontraindikacije

Alergodil kapi za oči se ne koriste u slučaju pojedinačne preosjetljivosti na azelastin ili druge komponente lijeka. Kontraindikacije za primjenu kapi su djeca mlađa od 4 godine (u slučaju liječenja sezonskog alergijskog konjunktivitisa i keratokonjunktivitisa), ili mlađa od 12 godina (u slučaju liječenja cjelogodišnjeg alergijskog keratokonjunktivitisa), kao i trudnoća (prvo tromjesečje) i razdoblje dojenja.

Nuspojave

Odmah nakon ukapavanja kapi za oči može se pojaviti kratkoročan pogled na oči i pojaviti se kratki porast iritacije očiju: osjećaj "pijeska" u očima, suzenje, bol, oticanje i hiperemija konjunktive, osjećaj pečenja; Ovi simptomi ne zahtijevaju prekid liječenja i obično odlaze sami za nekoliko minuta.

U vrlo rijetkim slučajevima, lijek može uzrokovati pojavu sistemskih reakcija u obliku respiratornih poremećaja, suhe kože, disgeuzije (pojava neobičnih okusnih senzacija).

predozirati

Kada se koristi u preporučenim dozama, nije došlo do predoziranja lijekom.

Interakcija s drugim lijekovima

Uz istovremenu primjenu s glukokortikosteroidima dolazi do povećanja učinka ove skupine hormonskih lijekova.

Posebne upute i mjere opreza

Alergodil se može koristiti istodobno s drugim kapima za oči, dok bi imenovanje nekoliko lijekova trebalo uzeti pauzu između ukapavanja u trajanju od oko 15 minuta.

Tijekom liječenja alergijskog keratokonjunktivitisa nemojte koristiti mekane kontaktne leće.

Nakon svakog ukapavanja, bočicu s kapljicama za oči treba čvrsto priviti i pohraniti na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi. Otvorenu bocu možete koristiti u roku od mjesec dana.

Rok trajanja je tri godine.

Cijena Allergodil kapi za oči u ljekarnama u Rusiji (prosječno): 320 rubalja.

Sastav i oblik otpuštanja

Glavni aktivni sastojak alergodila za kapi za oči je azelastin (u obliku azelastin hidroklorida). 1 ml otopine sadrži 500 ug azelastin hidroklorida.

Pripravak također uključuje: benzalkonijev klorid, natrijev hidroksid, dinatrij edetat, sorbitol, hipromelozu, vodu za injekcije.

Alergodilne kapi za oči 0,05% proizvode se u plastičnim bocama s kapaljkom, volumen svake bočice je 6 ml ili 10 ml.

svjedočenje

Alergodil se koristi za prevenciju i liječenje sezonskih i nesezonskih (cjelogodišnjih) alergijskih bolesti oka (alergijski konjunktivitis i keratitis).

Na preporuku liječnika, lijek se može koristiti u liječenju infektivnog keratokonjunktivitisa i konjunktivitisa, uključujući virusne lezije na očima (herpetički, klamidijski i adenovirusni keratokonjunktivitis).

Alergodil se također propisuje kako bi se uklonili simptomi iritacije očiju uzrokovanih izlaganjem vlasi kose, kućne prašine, vlakana i drugih kontaktnih alergena, a alergodil treba koristiti prema preporuci liječnika.

Alergodile kapi za oči: upute za uporabu

Oblik izdavanja, sastav

Alergodil dolazi u obliku 0,05% kapi za oči, koje sadrže 500 μg azelastin hidroklorida.

Dodatne tvari: voda za injekcije, sorbitol, natrijev hidroksid i edetat.

Farmakološki učinak

Alergodilne kapi za oči antialergijsko su sredstvo koje se koristi u oftalmologiji, derivat ftalazinona.

Aktivna komponenta azelastin hidroklorida je blokator histaminskih H1 receptora, inhibira sintezu i oslobađanje medijatora ranih i kasnih faza alergijskih reakcija, te na taj način osigurava izražen, produljen antialergijski učinak, eliminira trganje i svrbež.

Lijek ne utječe štetno na kardiovaskularni sustav, azelastin se praktički ne otkriva u krvnoj plazmi, čak i pri dugotrajnoj uporabi.

Učinak nakon lokalne primjene dolazi za 15-20 minuta. Oticanje i crvenilo očiju su smanjene, svrbež postaje manje izražen, terapijski učinak može trajati od 10 do 12 sati.

Indikacije za uporabu

Alergodil lijeka propisan za sezonske egzacerbacije konjunktivitisa, koji se izražava sljedećim simptomima:

  • spaljivanje ili svrbež u očima;
  • osjećaj prisutnosti stranog objekta;
  • crvenilo i oticanje;
  • suzenje očne jabučice.

Alergodil se može koristiti kao kompleksan tretman infektivnih lezija oka po preporuci specijaliste.

Lijek se koristi u pedijatrijskoj praksi (od 4 godine) s pogoršanjem alergija. Alergodil se može koristiti kao profilaktički za djecu od 12 godina i odrasle (npr. 10-14 dana prije početka cvjetanja biljaka koje uzrokuju alergijske reakcije).

Način uporabe

Lijek je namijenjen samo za ukapavanje u oči. Uz sezonski oblik bolesti Alergodil, potrebno je kapati po 1 kap u svako oko 2 puta dnevno (ujutro i navečer). U slučajevima kada su izraženi simptomi konjunktivitisa, lijek se može povećati do 3-4 puta dnevno.

Alergodil se može uzeti kao profilaktičko sredstvo prije planiranja kontakta s alergenom.

Ako pacijent boluje od konjunktivitisa bez obzira na godišnje doba, prijem je sljedeći: 1 kap u svakom oku, ne više od 2 puta dnevno. Povećanje doze lijeka je moguće, ali nakon konzultacije s oftalmologom.

Maksimalna dnevna doza lijeka ne smije biti veća od 4 puta. Alergodil se ne preporučuje dulje od 2 mjeseca.

Nije dopušteno zakopavati oči dok nosite leće, ali u pravilu je zabranjena uporaba leća u ovoj bolesti.

Kapi se moraju zakopati u sredini donjeg kapka, lagano ga odgađajući, bez dodira dozatora očne jabučice. Prije ovog postupka uvijek temeljito operite ruke ili dezinficirajte.

Nuspojave

Alergodil u nekim slučajevima može izazvati sljedeće nuspojave:

  • iritacija oka, suhoća, crvenilo;
  • u rijetkim slučajevima može doći do gorčine u ustima;
  • ponekad privremeno oštećenje vida ili zamagljivanje, stoga se u prvim danima liječenja ne preporučuje vožnja automobila i rad sa složenim mehanizmima;
  • s dugotrajnim liječenjem ili ako je pacijent alergičan na određene tvari u kapljicama, može doći do razvoja netolerancije (dakle, lijek treba zamijeniti na preporuku liječnika ili poništiti).

U nekim slučajevima takvi se učinci mogu pojaviti odmah nakon ukapavanja, obično nakon nekoliko minuta, nestanak pečenja ili svrbeža.

kontraindikacije

Ovaj lijek ne bi trebao biti propisan za sljedeća stanja i patologije:

  • s mogućom netolerancijom jedne od tvari u pripravku;
  • u razdoblju infektivnih očnih bolesti različitih etiologija. Potrebno je eliminirati proces infekcije i propisati složeni tretman s primjenom alergodila;
  • Lijek se ne koristi za liječenje djece mlađe od 4 godine, kao i za prevenciju djece mlađe od 12 godina.

Trudnoća i dojenje

Kapi alergodila ne mogu se propisati tijekom trudnoće. Istraživanje o teratogenom djelovanju na fetus ili posteljicu nije provedeno.

Također, ne preporučuje se liječenje ovim lijekom tijekom razdoblja dojenja, aktivne tvari sredstva imaju sposobnost prodiranja u majčino mlijeko.

Alergodili i drugi lijekovi

Nisu pronađene nuspojave u interakciji alergodila i drugih lijekova. Međutim, kada se koristi ovaj alat i druge kapi za oči, potrebno je posavjetovati se s liječnikom.

Ako je liječnik prepisao alergodil u kombinaciji s drugim kapima za oči, onda bi interval između lijekova trebalo čekati 25-30 minuta.

predozirati

Na pozadini predoziranja lijekom može se osjetiti peckanje ili prisutnost stranog tijela u očima, kao što je osjećaj pijeska. S tim učinkom temeljito operite oči tekućom vodom, a zatim možete nanijeti obloge od kamilice ili nevjernice nevena. Ako simptomi predoziranja ne nestanu u roku od 24 sata, obratite se liječniku.

Intoksikacija tijela u vrijeme predoziranja nije uočena.

skladištenje

Kapljice treba čuvati na temperaturi ne višoj od 20 stupnjeva. Rok valjanosti 3 godine od datuma izdavanja. Nakon prve uporabe alata se može pohraniti najviše 30 dana. Nakon tog razdoblja liječenje lijekovima nije moguće zbog nedostatka terapijskog učinka glavne tvari.

Posebne upute

Koristeći lijek Allergodil, morate se pridržavati sljedećih savjeta:

  • ovaj alat ima sposobnost da se akumulira u tijelu, to podrazumijeva postupno smanjenje doze, stoga se preporuča da se alergodil ukapa u konjunktivu 2 puta dnevno;
  • Prije nego počnete koristiti ove kapi, morate ukloniti šminku za oči i ukloniti kontaktne leće;
  • u slučaju kada je sredstvo propisano u kombinaciji s drugim lijekovima, potrebno je razmak od najmanje 30 minuta između doza;
  • uporaba lijeka ne smije prelaziti 5-6 mjeseci;
  • boca nakon otvaranja može se koristiti samo 4 tjedna, nakon isteka tog razdoblja gubi se terapijski učinak lijeka;
  • Preventivno liječenje alergodilom treba započeti 14 dana prije namjeravanog kontakta s alergenom.

Analogi Allergodila

Strukturni analozi aktivne tvari uključuju:

  • azelastin;
  • Azelastin hidroklorid
  • Allergodil S.

Cijene Allergodil kapi za oči

Alergodil kapi za oči 0,05%, boca od polietilena 6 ml - od 408 rubalja.

Pregledi alergija kapi za oči

Recenzije o lijekovima

: na ovoj stranici možete ostaviti recenziju o ALLERGODIL. Na stranicama se također navodi trenutna cijena za ALLERGODIL i upute za uporabu. Ne zaboravite da se prije uporabe bilo kakvih lijekova uvijek savjetujte sa svojim liječnikom.

Analogi ALLERGODIL

EYE-t EKTOIN PRO 2.0% AHSTAGAM KROMOGEKSAL kapi za oči LEKROLIN ALLLERKAPS NOSEYLIN ALOMID ALERGOKROM KROM ALLERG EYE DROPS LORATAL SUPRALIN DINAF FARMEDEKSRELRELR DROFTROLEDROLEDROLLED DRAIN ALLERLAPSE LRATAL SUPERLIN DYNERG

Cijena ALLERGODIL

Alergijski rinitis Konjuktivitis kapi za oči

očiju 1. kolovoza 2017

promijenjen u ai / ty žuti malo skuplji, ali normalno se nosi bez podupiranja

Oksana 15. srpnja 2016

Kupujem sebi nosni sprej, jer Imam polinoz i rijetko kapi. A onda je ujutro, a da nije izašla iz kuće, cijeli dan plutala i svjetlila, a od ostalih nema takvih stvari

CLARA 13. srpnja 2016

NE RUIN, PRIJATELJI! POD ZNAKOM "ALLERGODIL" NE IZDAJE SAMO S KAPIMA OČIMA, ALI NAZALNOM SPRAJEM.

Gost 5. svibnja 2016

Ovdje pišu recenzije o kapljicama za oči "Allergodil", a ne o spreju za nos. Kakve tamne ljude? Nezadovoljni s tim kapljicama, nemojte zavaravati sve vrste potencijalnih alergičara korisnicima. Saznajte kako ponovo čitati upute i povezane teme!

Pokemon 14. kolovoza 2015

isuši oči na početku mislio to samo ne pomaže, ali nakon čitanja strani je shvatio sve. Da, ne svrbi, ali se oči suše. vrlo skupo. 100 UAH nije vrijedno unovčiti na pacijentima. zasratili teritoriju ambrozijom i sada prave ispražnjen novac na te droge

Anna 28. prosinca 2015

Koristim je već drugu godinu, oči su mi vrlo udobne, ne znam što bih radio bez alergija. Možda imate netoleranciju neke tvari iz sastava, ili jednostavno u sebi sindrom suhog oka.

Christina 13. kolovoza 2015

Proljeće je prolazilo s njim. Dobro pomaže, vrlo brzo ublažava svrbež i trganje, a to mi se svidi i privlači, pomaže dulje vrijeme, to jest, ako ujutro kaplje, onda prije večeri nema problema s očima.

Gost 9. srpnja 2015

Alergodil - nije vazokonstriktorni lijek! Pomaže kada nos reagira na cvjetanje ambrozije i drugih alergijskih biljaka. Zbog onoga što se događa i prikradanja chhanie. Nakon ubrizgavanja na dan, alergijska reakcija u nosu se zaustavlja i vi dišete slobodno, bez naštrcavanja i ne chacha.

Gost 14. svibnja 2015

Imate li proizvođače koji imaju savjest? Kako možete prodati takav proizvod, a posebno lijek, pa čak i za takav novac!

Gost 2. rujna 2015

Potpuno se slažem. Nakon prve injekcije, tako položena nos da ne najmanji curiti zraka ne može biti rastegnut. Nikome neću savjetovati.

Anna 26. studenog 2015

To su kapi u očima, ne sprej u nosu, a kapljice su vrlo dobre!

Gost 22. rujna 2015

On se slaže s onima koji su mu nos "slamirali" s lica, a očito je to lijek samo u slučaju reakcije na cvjetanje, pelud itd.

Elena 14. kolovoza 2015

A po mom mišljenju odličan proizvod. Pomaže mnogo dulje od bilo koje druge kapi i ne uzrokuje ovisnost. on je vrijedan novca.

Gost 2. rujna 2015

Ništa slično. Nisam uopće pomogao. Potpuni nos. Ponudila je zaposleniku s istim problemom. Rezultat je isti. Nos čvrsto stisnut.

Julia 10. rujna 2015

Imate lažnjak. Ja sam već treću godinu alergodilom i bježim. Sestra ga u proljeće također koristi, nikad takav problem, kao što niste imali.

Alina 14. svibnja 2015

Cijeli ožičenje za novac! Kupio u Moskvi za 770 r, kapao, a nos nije disao i ne diše, ne kupiti.

Eugene 12. kolovoza 2015

Gdje ste pronašli ovu cijenu ?! Ja bih savjetovati da promijenite ljekarni, očito, tamo prodaju falsifikate, pa čak i po napuhanim cijenama. Koristim ga dvije godine u proljeće, kada počinje cvjetanje, pomaže mi cijeli dan, ako ga koristim ujutro, onda alergija ne boli do večeri.

Gost 4. travnja 2015

Čak i gore, i visoke cijene..... Bolji naphthyzinum za 30 rubalja., Od 490rub, ali ne leži još više i stane čak i pozvati hitnu pomoć. Novac za pumpanje alergodila, a možda i za zdravlje je loš.

Alexandra 20. kolovoza 2015

Naphthyzinum se ne može koristiti dulje od tjedan dana. ovdje je definitivno opasno za zdravlje. A o alergodilu uzalud ti si! treba nešto prilično, i pomaže cijelog dana, tako da se taj novac proteže na jako dugo razdoblje,

Apteka Njemačka 27. listopada 2014

Allergoval (Allergoval) Njemačka. Od našeg predstavnika u Moskvi. 5800 rub za pakiranje (100 komada). Besplatna dostava u Moskvi (na dan narudžbe), poslana regijama (plaćanje po primitku). Lijekovi iz Njemačke, naručivanje, dostava +7 (499) 705-17-72

Pollinous tree 28. srpnja 2014

Koristim kapi za oči, to dobro pomaže. Jednom kapljom kapljem u oko, jednom dnevno nije bilo svraba ili suza. Postoji jedna nuspojava - čak i iz jedne kapi u oku, osjeća se gorčina u nazofarinksu, čini se da je lijek vrlo koncentriran.

Les 1. rujna 2015

Pa, bolje je malo gorčine od suza od tuče i stalnog svrbeža.

Oksana 1. lipnja 2014

Nema učinka. Nos je gore nego ikad. Odvratna droga!

Gost 2. rujna 2015

Možda si prevario? Koristim ga već treću godinu, puno pomaže!

Gost 10. studenog 2014

Jeste li budala?

Gost 16. studenog 2014

Hmm... Ograničenja na temu rasprave izgledaju smiješno u ozbiljnoj temi.

Da, i takvim oštrim napadima.

Vjačeslav 21. travnja 2014

Tuff, a ne droga, pa čak i takav novac vrijedi! Nakon ubacivanja, osjećaj pečenja u nosu i grlu. I nos ne diše i ne diše (((

Anastasia 12. kolovoza 2015

Alergodil mi puno pomaže, potrebno je oko 15 minuta za ublažavanje kongestije, možete normalno disati i efekt traje nekoliko sati zaredom. Možda ti jednostavno nije odgovarao, ili se prevario.

Gost 10. studenog 2014

Nepotrebno je reći. Mozak nije pokušao uključiti i kupiti kap u nosu, a ne čekati čudo od oka?

Gost 16. studenog 2014

Bože, pokaži malo čudesnih razmatranja i pročitaj za sebe kakvu vrstu droge u pitanju. Alergodil je dostupan u obliku spreja za nos, tableta i kapi za oči.

Elena 25. siječnja 2014

Koristim 2 tjedna 2 puta dnevno kako je propisao liječnik, nema smisla, ne liječi, ne odgađa, draga, nakon ubacivanja gorčine u usta košta najmanje 2 sata, kao što kaplje naftizin i kaplje.

Nada 22. kolovoza 2015

Već dvije godine koristim alergodil, puno mi pomaže, vjerojatno imaš varanje (

BOLESNIČAR ​​S INVALIDITETOM 31. kolovoza 2013

O lijeku - saznali na mjestu. Nakon što je pokušao mnogo različitih lijekova vazokonstriktor, takav strašan učinak još nije bio, kao što je iz ovog blata za 40 UAH. / boca! Nakon prve injekcije - sluznica nosa se polaže potpuno i potpuno. Zapravo misao Quincke već počinje! Bilo je vrlo teško disati nos! Pomogda - punjenje i moj omiljeni sprej Lozarin! NEMOJTE KUPITI OVU GADDESU! I oni pišu - proizvođač - Njemačka! Tuftoten Rijetke.

Elena 25. siječnja 2014

Slažem se, imamo 60 doza = 10 ml u Omsku jer nije kao da imate 40 UAH = 162 rubalja, već 492 rubalja = 122 UAH.

Gost 8. kolovoza 2013

Moj nos ne diše nakon ukapavanja.

Gregory 6. listopada 2015

Možda jednostavno nije stao.. Ja gotovo odmah oslobađa zagušenja, možete disati. I čuva se cijeli dan.

Olesya 27. kolovoza 2015

I ja imam suprotno tek nakon što pokop počne disati))))))))

Gost 24. rujna 2012

Lijek je dobar. 10-15 minuta ublažava oticanje nosa i sve neugodne osjećaje. Koristim ga dva puta dnevno tijekom alergijskog razdoblja.

bilet-103 17. kolovoza 2012

Vrlo sretan! Prije dobi od 8 godina nije se mogla riješiti vazomotornog rinitisa. Sada ne osjećam nikakvu hladnoću.

Vitaly 13. kolovoza 2012

Alergodil pomaže da se oslobodite hladnoće u prosjeku 12 sati, to je vrlo dugo i čini me sretnom. Na poslu svi su poludjeli s njegovom "shmorgany", a ujutro je alergodil poprskao i otišao na posao

Sveta 20. lipnja 2012

Zadovoljan sam ovim lijekom. Propisao me je liječnik, a zatim sam pročitao mnogo informacija na njihovoj internetskoj stranici. Brzo i trajno ublažava sve simptome alergijskog rinitisa. Za mene je to spasenje od vječnog problema.

Gost 2. kolovoza 2012

Hvala vam puno korisnih informacija na licu mjesta

Gost 27. kolovoza 2012

A ja sam se riješio alergije u nizu pića poput čaja.

Gost 27. kolovoza 2012

Pročitao sam da ako piješ 2 godine, možeš se izliječiti. Alergija je bila na mirise parfema i na sve plodove i mnoge proizvode, čaj, kava 3 godine pili su slatku kipuću vodu, manifestacije alergije - edem laringeala. Ove godine jedem sve bobice i voće, počela sam piti i kavu. Pokušajte.

Alergija na oči najčešće se manifestira u obliku alergijskog konjunktivitisa.

U takvim slučajevima, glavni tretman uključuje upotrebu antihistaminskih oftalmičkih kapi, među kojima se alergodilne kapi smatraju jednim od najčešćih.

Alergodil je treća generacija kapi antihistamina.

Za vašu informaciju! Preparati ove skupine imaju najmanje nuspojava, ali u isto vrijeme, čak iu niskim koncentracijama, mogu kontrolirati negativni učinak histamina koji uzrokuju alergijske reakcije.

Ovaj se alat ne koristi samo za liječenje alergijskog konjunktivitisa, već se koristi i za sezonske pogoršanja peludnih i biljnih alergija.

Postoji dugotrajan antihistaminski učinak takvog lijeka, dok sam tretman može potrajati nekoliko mjeseci bez da se pacijent primijeni ili da se razviju nuspojave.

Aktivni sastojak u sastavu alergodila je azelastin.

Pod istim imenom možete susresti i alergodil, a to je isti lijek, samo ga proizvodi drugi proizvođač.

Azelastin je selektivni blokator histaminskih receptora i istodobno ima stabilizirajući učinak na membranama mastocita.

Kao rezultat ove aktivnosti, usporena je proizvodnja histamina, serotonina, leukotriena i nekih drugih spojeva i tvari koje izazivaju razvoj alergija.

Paralelno s tim, ovaj lijek ublažava simptome alergija, što uključuje

kidanje očiju i kapaka

, osjećaj pečenja i prisutnost stranih tijela ispod kapaka.

Način uporabe

Prema uputama za uporabu, ovaj se alat koristi samo za lokalnu uporabu. Ovisno o obliku patologije, alergodil se koristi na različite načine.

Ako govorimo o sezonskom pogoršanju, instilacije se izvode ujutro, a navečer jedna kap u svakom oku.

Ako alergiju karakteriziraju teški simptomi - broj instilacija može se povećati na četiri dnevno.

Ako pacijent ima alergijski konjunktivitis, koji se manifestira bez obzira na godišnje doba, svakim danom dovoljno je dvostruko dnevno ukapavanje jedne kapi.

Ukupno trajanje liječenja alergodilom ne može biti dulje od dva mjeseca.

Vrijedi spomenuti! Ovaj lijek propisuju oftalmolozi i alergozi u sljedećim slučajevima:

U nekim slučajevima, lijek služi kao dodatak tijeku terapije za infektivne patologije koje se razvijaju na pozadini oštećenja bolesnikovih organa vida virusima (posebice herpesom i adenovirusima).

Alergodil nije propisan u slučajevima kada se bolesnik liječi primjenom glokokortikosteroida, jer je moguće povećati učinak potonjeg.

U nekim slučajevima, ova kombinacija je moguća, ali zahtijeva prethodnu konzultaciju sa svojim liječnikom.

Imajte na umu! S bilo kojim drugim kapljicama alergodil kompatibilan, ali između ubacivanja različitih alata treba uzeti najmanje petnaest minuta.

Nuspojave i kontraindikacije

U slučaju preosjetljivosti na lijek i nepridržavanja doze, mogu se pojaviti sljedeće nuspojave:

  • osjećaj gorčine u ustima;
  • crvenilo očiju;
  • suhoća i iritacija membrane konjunktive;
  • zamagljen vid (kratkoročni privremeni učinak);
  • razvoj netolerancije na lijekove.

Ponekad može doći do blage iritacije i pečenja, ali ako učinak traje 1-2 minute i ne uzrokuje jaku bol, možete nastaviti liječenje.

Nema sustavnih kontraindikacija povezanih s bolestima i poremećajima tjelesnih sustava, ali nisu propisane za netoleranciju azelastina, mlađe od četiri godine i za zarazne bolesti.

Imajte na umu! Lijek se prodaje u apotekama bez recepta i prodaje se u plastičnim bocama od 10 ili 6 mililitara.

Pripravak uključuje sljedeće tvari i komponente:

  • voda za pripremu oftalmičkih otopina;
  • aktivna tvar azelastin;
  • benzalkonijev klorid;
  • Valium;
  • natrijev hidroksid;
  • sorbitol.

Alat je pohranjen na sobnoj temperaturi (unutar +20 stupnjeva).

Od trenutka izdavanja, zapečaćena bočica može se čuvati do tri godine.

Nakon otvaranja spremnika, kapi se moraju konzumirati tijekom sljedeća četiri tjedna, preostali lijek se mora zbrinuti.

Budite svjesni! Alergodil ima nekoliko analoga koji imaju sličan terapeutski učinak, ali mogu imati svoje karakteristike u upotrebi.

Više informacija s takvim informacijama možete pronaći u uputama za uporabu.

Ova oftalmološka rješenja uključuju:

  1. Opatanol.
    Može se koristiti od treće godine za liječenje svih alergija koje se pojavljuju na organima vida.
    Doza za djecu i odrasle je ista. Glavni aktivni sastojak lijeka je tvar olopatadin.
    To je inhibitor mastocita koji sprječava proizvodnju histamina.
  2. Ifiral.
    Lijek sa svojstvima stabilizacije membrana koji inhibira mehanizme stvaranja histamina.
    Može se dodijeliti djeci od četvrte godine života, ali je kontraindicirana kod trudnica.
    Ififril se ne preporučuje tijekom razdoblja hranjenja, jer stručnjaci ne mogu sa sigurnošću reći hoće li komponente lijeka pasti u majčino mlijeko.
  3. Gistimet.
    Sredstvo bazirano na supstanciji levokabastina - blokator histaminskih receptora.
    Dostupno u obliku nosa i za ukapavanje u oči.
    U drugom se slučaju preporučuje od šeste godine života.
    No, za korištenje ovog alata u liječenju djece s oprezom, jer prečesto nuspojave u obliku glavobolje i peckanje u očima.
  4. Alomid.
    Lijek se temelji na lodoksamitu. To je stabilizator membrane mastocita, a kada se ukapa, takve stanice ne proizvode histamine ili se broj histamina značajno smanjuje.
  5. Zaditen.
    Najbliži mehanizmu djelovanja je analog alergodila, koji se proizvodi ne samo u kapljicama, već iu obliku tableta i spreja.
    Aktivna komponenta kapi je tvar ketotifen, koja u interakciji s mastocitima smanjuje sintezu histamina u njima.

Cijena lijeka u ljekarnama u Rusiji varira između 440-480 rubalja. U rijetkim slučajevima, alergija se prodaje za 410 rubalja po boci.

U slučajevima kada se sekundarna infekcija počne razvijati tijekom liječenja alergodilom, sam lijek neće biti dovoljan i neće pomoći kao antibakterijski i posebno antivirusni agens.

Važno je! Takve situacije zahtijevaju dodatne konzultacije s oftalmologom, a najvjerojatnije će specijalist propisati odgovarajuće antiinfektivno liječenje, a tijek liječenja alergodilom morat će se odgoditi.

Treba imati na umu da ukapavanje može dovesti do malih neugodnih nuspojava, kao što su:

  • zamagljen fokus;
  • svrbež;
  • osjećaj prisutnosti "pijeska" u očima;
  • nevoljno suzenje.

Ovi simptomi nestaju za desetak minuta.

Ali ako traju dulje i uzrokuju teške neugodnosti, trebate se posavjetovati s liječnikom kako biste zamijenili lijek sa sličnim lijekom.

U vrijeme primjene alergije, preporučuje se odbiti kontaktne leće i kao alternativu koristiti naočale.

Ako je nakon ubrizgavanja potrebno kapati druge lijekove - potrebno je između njih zadržati razdoblje od oko pola sata.

„Alergija u očima je moj stalni problem, osobito ako se u proljeće nađem u prirodi.

Ali ako se uspijem riješiti alergijskog rinitisa, alergijske manifestacije na očima su me uznemirile dok nisam saznao za alergiju.

Nakon ukapavanja ne osjećam nelagodu zbog koje me je liječnik upozorio, ali moje oči gotovo odmah prestaju svrab i svrbež. "

Yaroslav Dmitriev, Ryazan.

- Iz nekog razloga, već u odrasloj dobi imao sam sezonsku alergiju.

Njegov se vrh obično javlja u svibnju, kada biljke počinju cvjetati u dvorištu.

Eksperimentalno je bilo moguće utvrditi da mi samo alergodil može pomoći u borbi protiv alergija, što sam prvi put nabavio prije tri godine i od tada je to moj vjerni pomoćnik, s kojim se ne bojim razdoblja cvjetanja. "

Natalia Apraksina, Iževsk.

Ovaj videozapis predstavlja kratki osvrt na kapi alergodila:

Alergodil je jedan od rijetkih lijekova koji ima blagi učinak i može pomoći kao glavno, dodatno ili profilaktičko sredstvo za alergije.

Ali prije kupnje, još je bolje doznati od liječnika je li moguće koristiti takav lijek u svakom pojedinom slučaju, budući da taj lijek kod nekih pacijenata još uvijek uzrokuje nuspojave.

Kapi za oči Alergodil

Alergodile kapi za oči su antialergijske. Alat je propisan od strane liječnika za alergijske bolesti oka, zbog imovine brzo uhvatiti simptome preosjetljivosti. Lijek ima snažno i dugotrajno antihistaminsko djelovanje. Prema pregledu bolesnika, alergodil se dobro podnosi i gotovo nikad ne uzrokuje nuspojave. Aktivni sastojak u kapima za oči je azelastin.

Prije početka liječenja vrlo je važno pročitati upute. To jasno opisuje doziranje, obilježja primjene, kao i druge korisne informacije. Razlog za kupnju alergodila je liječnički pregled.

Terapijski učinak

Azelastin hidroklorid ima antihistaminske i protuupalne učinke. Farmakološko djelovanje temelji se na selektivnim učincima na receptore histamina. Kao rezultat toga, usporeno je formiranje i daljnje oslobađanje biološki aktivnih tvari, koje su posrednici upalnog procesa. To dovodi do smanjenja bronhospazma, kao i do eliminacije eozinofilije.

Azelastin pomaže u smanjenju neugodnih kliničkih simptoma u oku, i to:

  • bubri;
  • ispiranje;
  • svrbež;
  • suzne oči;
  • osjećaj stranog tijela.

Indikacije i kontraindikacije

Allergodil kapi za oči propisane su za prevenciju i liječenje sezonskog alergijskog konjunktivitisa u odraslih i djece starije od četiri godine. Tijekom cijele godine konjunktivitis se liječi kapima od dvanaest godina. Kapi se propisuju za herpetički, klamidijski i adenovirusni keraconjunctivitis.

Osim toga, Allergodil se propisuje za ublažavanje iritacije oka uzrokovanog izlaganjem životinjskoj kosi, prašini, vlaknima ili kontaktnim alergenima.

Postoje li nuspojave?

Odmah nakon ubacivanja mogu se pojaviti simptomi gubitka vida i iritacije:

  • suzne oči;
  • bol;
  • bubri;
  • osjećaj pijeska u očima;
  • osjećaj pečenja;
  • suhe oči;
  • blcfaritis.

Takvi nepoželjni simptomi su u pravilu privremeni. Ne zahtijevaju prekid lijeka i unutar jedne ili dvije minute prolaze sami.

U rijetkim slučajevima mogu se pojaviti sustavne nuspojave:

  • respiratorna insuficijencija;
  • suha koža;
  • osip i svrbež;
  • promjena u okusu, osobito pojava gorčine.

Istovremena primjena alergodila s hormonskim lijekovima dovodi do povećanog terapijskog djelovanja glukokortikosteroida.

Tijekom liječenja nemojte koristiti meke kontaktne leće. Možete kupiti kapi za 300-350 rubalja.

Značajke aplikacije

Kapi kapaju u konjunktivalnu vrećicu dva do tri puta dnevno. Moguća dugotrajna uporaba lijeka. Kako bi se spriječio alergodil početi koristiti nekoliko tjedana prije namjeravane izloženosti alergenu. Ako se simptomi alergije izgovaraju, liječnik može odlučiti koristiti četiri kapi dnevno.

Klinička ispitivanja provedena su na trudnim životinjama. Tijekom istraživanja postalo je jasno da oralna primjena velikih doza negativno utječe na razvoj fetusa. Osim toga, mala doza može prodrijeti u majčino mlijeko, pa se tijekom laktacije ne koristi.

Razmotrite postupna pravila za prijavu:

  1. Koža oko očiju mora se osušiti suhom krpom.
  2. Odvijte poklopac.
  3. Provjerite je li kapaljka stvarno čista.
  4. Povucite donji kapak dolje.
  5. U sredini donjeg kapka nanesite kap droge. Istodobno pazite da kapaljka ne dira sluznicu.
  6. Prstom lagano pritisnite unutarnji kut oka.
  7. Držite prst i trepnite.
  8. Očistite ostatke preparata ubrusom.
  9. Ponovite gore navedene korake s drugim okom.

analoga

Razmotrite popularne analoge alergodila:

  • Ifiral. Riječ je o antialergijskom lijeku lokalnog djelovanja, koji je dostupan u obliku kapi za oči i intranazalne kapi. Kromolin natrij je glavni aktivni sastojak lijeka. Ifiral smanjuje propusnost krvnih žila, a ublažava i hiperemiju i edeme. Nanesite kapi za oči za ugradnju u konjunktivalnu vrećicu. Odrasle osobe dobivaju jednu do dvije kapi svakih šest sati.
  • Zaditen. Lijek se koristi u terapijske i profilaktičke svrhe. Zatiden blokira receptore histamina, što izaziva upalnu reakciju.
  • Alomid. Stabilizira membranu mastocita.
  • Gistimet. Antihistaminski lijek selektivno blokira receptore histamina. Histimette smanjuje težinu alergijskih reakcija. Alat smanjuje manifestacije alergijskog konjunktivitisa.

Recenzije

Alergodil ima u većini slučajeva pozitivne kritike. To je zbog dobrih rezultata i rijetke pojave nuspojava.

Alergodil je učinkovito antialergijsko sredstvo koje brzo ublažava upale. Kapi za oči propisane su za keratitis, konjunktivitis i druge oftalmološke bolesti. Kod liječenja je važno pridržavati se doza i učestalosti uporabe. Važno je uzeti u obzir ograničenja navedena u uputama.

Kapi za oči Alergodil

Alergodilni recept u plastičnim bocama od 6 ml.

Antialergijske kapi, dizajnirane za ublažavanje oštećenja očiju povezanog s alergijama.

Lijek ima snažan učinak, praktički ne uzrokuje nuspojave, pa je moguća dugotrajna uporaba.

Indikacije za uporabu

Lijek je namijenjen liječenju sezonskog alergijskog konjunktivitisa. Alergodil se također propisuje za upalna stanja očne jabučice s različitim etiologijama. Uključujući i propisanu za post-traumatske bolesti.

Alergodil je učinkovit za cjelogodišnji alergijski konjunktivitis. Uklanja crvenilo, suzenje, peckanje i svrab.

Lijek smanjuje fotosenzitivnost, propusnost kapilara i sprječava oslobađanje serotonina, histamina i leukotriena, što može izazvati alergije i bronhospazam.

Djelovanje lijeka započinje nakon 15 minuta i traje 12 sati. Kada se koristi, primjećuje se protuupalni učinak, ali je blago izražen kada se primjenjuje lokalno.

Prosječna cijena lijeka u Rusiji je 440 rubalja. Lijek je skup, u nekim područjima njegova prosječna cijena doseže 580 rubalja.

struktura

Tablica. Sastav u 1 ml alergodile

Upute za uporabu

Režim liječenja određuje se ovisno o dijagnozi pacijenta. Kada se koristi sezonski lijek za konjunktivitis u svakoj kapici konjunktivne vrećice. 2 p / d. Ako je tijek patologije ozbiljan, stopa upotrebe povećava se do 4 puta dnevno.

Uporaba lijeka dopuštena je prije ublažavanja znakova sezonskog konjunktivitisa. No, trajanje terapije ne smije biti više od 4 tjedna. Ako je alergen nepoznat, lijek se koristi prema predloženoj shemi kao profilaktičko sredstvo. S cjelogodišnjim alergijskim ili nealergijskim konjunktivitisom, doza je slična. Iskopajte do 4 puta dnevno. Liječenje traje 1,5 mjeseci.

Ako je potrebno, obnoviti zamijeniti alergodil analog, to je neprihvatljivo koristiti lijek više od propisanog razdoblja.

Prije upotrebe lijeka, osušite kožu oko očiju, pregledajte kapaljku prije ukapavanja, a lijek nanesite ne na sredini vrećice veznice. Lijek može iscuriti, trebate stegnuti unutarnji kut oka i, dok držite, trepnuti 2-3 puta.

Za djecu

Način uporabe za odrasle i djecu stariju od 4 godine je isti. Nanesite 2 puta dnevno.

Posebne upute

Lijek se može koristiti za liječenje zaraznih bolesti u kompleksnoj terapiji.

Alergodil se ne preporučuje za uporabu s mekim kontaktnim lećama. U vrijeme liječenja treba odbiti nositi LKL. Tvrde kontaktne leće mogu se nositi, ali se uklanjaju prije postupka i stavljaju se 15 minuta nakon provjere.

Lijek utječe na sposobnost upravljanja vozilima i kontrolnih mehanizama koji zahtijevaju posebnu pozornost. Ponekad otopina za liječenje uzrokuje astenopiju i slabost. Stoga se preporuča da ne vozite stroj.

Ne možete piti alkohol, to može povećati nuspojave lijeka.

Interakcija s drugim lijekovima

Glukokortikosteroidi i alergodili nisu kompatibilni. Upotreba dva lijeka je kontraindicirana, budući da je moguće pojačati učinak prvih sredstava. Ponekad je dopušteno kombinirati liječenje s glukokortikosteroidima, ali je potrebno prethodno savjetovanje s liječnicima koji su propisali dva lijeka.

Lijek je kompatibilan s drugim mastima i kapljicama za liječenje patoloških stanja u oku. Između uporabe oftalmičkih lijekova, važno je promatrati pauzu od 15 minuta.

Trudnoća i dojenje

Provedena klinička ispitivanja pokazala su da u više navrata povećane doze u terapeutskom rasponu nisu pokazivale povredu fetalnog razvoja fetusa. Unatoč tome, uporaba kapi u trudnoći u prvom tromjesečju je kontraindicirana.

Ne preporučuje se uporaba kapi u razdoblju prirodnog hranjenja. U vrijeme liječenja treba ga napustiti, ako ne možete zamijeniti alergodil drugim sredstvima.

Nuspojave

U većini slučajeva pacijenti dobro podnose kapi za oči. Međutim, ponekad uzrokuju nuspojave, često povezane s preosjetljivošću na komponente lijeka.

  • osjećaj pečenja;
  • svrbež;
  • crvenilo konjunktive;
  • osip;
  • rjeđe urtikarija.

Alergodil može uzrokovati nadutost očnog tkiva, teške suze, krvarenje u oku. Ljekovito rješenje ponekad uzrokuje sindrom suhog oka i upalu rubova kapaka, što je teško liječiti. Nakon nanošenja lijekova može se osjetiti pijesak u očima ili strano tijelo. Nuspojava nestaje nakon nekog vremena, ali može trajati dugo vremena.

Duljom primjenom alergodila može se razviti intolerancija na neke tvari, tj. Alergije mogu biti posljedica dugotrajne uporabe. Stoga se lijek mora primijeniti u skladu s režimom koji je propisao liječnik, a ne premašiti dozu ili dane terapije.

kontraindikacije

Oftalmološki lijek se ne propisuje pacijentima u sljedećim uvjetima:

  • zarazne bolesti;
  • individualna netolerancija na dodatne ili pomoćne tvari;
  • trudnoća i dojenje.

Lijek se može propisati djeci od 4 godine za liječenje, ali kao profilaksa je kontraindicirana do 12 godina.

predozirati

Nisu registrirani slučajevi razvoja predoziranja. Kada koristite veću dozu lijeka, isperite oči toplom vodom.

Ako se lijek slučajno proguta, javlja se gorčina u ustima, mučnina, povraćanje i bol u epigastriju. Osoba postaje previše uzbuđena i nervozna. Simptomatsko liječenje. Prvo operite želudac.

Ako simptomi traju 24 sata nakon oralne primjene, kontaktirajte hitnu pomoć ili najbližu hitnu pomoć.

Ako se osoba onesvijestila, nazovite hitnu pomoć. Prije dolaska pokušajte oživjeti.

analoga

Ako je nemoguće nastaviti koristiti alergodil (razvoj nuspojava, prisutnost kontraindikacija, teške alergije), zamjenjuje ga sličan lijek, sličan u farmakološkom djelovanju.

Više detalja o analozima možete pronaći ovdje.

Kupite analoge koje ćete napraviti nakon konzultacije s oftalmologom. Samo-selekcija nije uvijek točna i može uzrokovati mnogo nevolja, koje se manifestiraju pogoršanjem, nedostatkom djelovanja i nuspojavama.

Liječnici recenzije

Larisa, oftalmolog: Ovo je hitna pomoć. Nisam vidio lijek koji bolje radi i namijenjen je djeci od 4 godine. Alergodil savršeno ublažava simptome alergije, a pri dugotrajnoj uporabi ih potpuno uklanja.

Tatyana Sergeevna, ljekarnica: Ja već dugo koristim alergodil. Mogu reći da je lijek djelotvoran, djeluje gotovo odmah. Ovaj lijek, kada se prvi put koristi, poboljšava stanje, crvenilo, svrbež i kidanje. Da, to je skupo, a mnogi traže jeftiniji analogni. Međutim, ne preporučam da ga zamijenite, ako je stvar u cijeni.

Pregledi potrošača

Catherine: Proljeće je za mene pakao. Čim se počne cvjetati, pojavljuje se alergija, čiji je jedan od znakova konjunktivitis. Odmah nisam došao do ovih kapi, dugo sam koristio Tsetrin, ali on je prestao pomagati. Alergodil djeluje gotovo odmah, i svidjelo mi se. Jedini negativ - nakon primjene, kao da je veo pred mojim očima.

Anton: Alergodil - moj pouzdan pomoćnik u alergijskom konjunktivitisu. Ne sjećam se koliko vremena koristim, ali definitivno više od godinu dana. Odmah uklanja znakove alergija. Ponekad glavobolja nakon primjene, pritisak u sljepoočnicama.

Korisni videozapis

Rok trajanja i skladištenje

Čuvajte oftalmički agens na temperaturama do 20 stupnjeva. Nemoguće je zamrznuti i čuvati u hladnjaku. Lijek gubi ljekovita svojstva. Prepoznajte na mjestu daleko od sunca i djece.

Ukupni rok trajanja lijeka je 3 godine od datuma proizvodnje. Datum je označen na kutiji i umnožen na etiketi boce.

Nakon curenja (otvaranje spremnika) koristiti u roku od mjesec dana. Nakon isteka 30 dana primjena alergodila nije moguća zbog nedostatka terapijskog djelovanja glavne tvari.

Da ne zaboravimo datum prve uporabe, to je napisano na papirnoj etiketi lijeka.

Za Više Informacija O Vrstama Alergija